Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Caroline Sandström

COOKING SKILLS

20140901-184222.jpg

 

 
Det är ju inte ofta jag lägger upp matrecept här. Men när en helg består av goda grytor och rödvin, och när något är så jädrans gott som den här grytan ovan, gjord på grillad kyckling i murkelgräddsås med brysselkål, blomkål och svartvinbärsgelé till, kan jag inte riktigt motstå. Och speciellt inte när den bara blir godare över natten och när den är så enkel att göra. För det enda du behöver är

 

En hel grillad kyckling
Två burkar med murklor
En burk svartvinbärsgelé
4 DL matlagningsgrädde
Kalvfond
Två schalottenlökar
En påse blomkål
En påse brysselkål
En vitlöksklyfta
Salt
Peppar

 

Sedan är det bara att:

Hacka löken i små bitar och stek den tillsammans med vitlöken. Skölj (noggrant) och hacka murklorna i lagom stora bitar. Häll ner murklorna i stekpanna. Stek i cirka 1 minut. Addera därefter grädden, salt, peppar, 2 msk svartvinbärsgelé och 3 msk kalvfond. Smaka av och låt koka i cirka 5 minuter. Addera därefter den grillade kycklingen, koka kålen och servera tillsammans med rödvinbärsgelé. As simple as that!

 

 

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger